Natur- og hesteassisteret terapi for voksne

Natur- og hesteterapi handler om personlig udvikling, og er for dig der ønsker et mere nærværende, lykkeligt og meningsfuldt liv.


Kære dig.

Dig der har mistet troen på dig selv. Dig der ofte føler dig utilstrækkelig. Dig der dagligt kæmper en indre kamp for at være glad og positiv, men føler det er umuligt at opretholde. Dig der drømmer om at udrette større ting i livet, men ikke kan finde modet og styrken til at finde, og forfølge dit livs formål. Dig der har svært ved at slippe fortiden. Dig der frygter fremtiden. Dig der er stresset, angst og deprimeret, og ønsker at være glad og lykkelig. Dig der er forælder, og er drænet for energi fordi det er møghamrende hårdt. Dig der føler skyld og skam. Dig der er i sorg. Dig der er single, og hader det. Dig der vågner om morgenen med frygt og uro i hjertet, og dig der hver dag beder for en bedre dag imorgen.. Du har brug for at gøre noget godt for dig selv. Og jeg snakker ikke om en tur til frisøren, eller en shoppetur. Nej, du trænger til at se dig selv med nye øjne. Du trænger til at kigge ind i dig selv, og tænke i nye baner. Det er tid til at prioritere dit mentale helbred, og lave en uvurderlig investering i din nutid og din fremtid!  Tid til at tjekke om du er det rette sted, eller om du trænger til at drage omsorg for dig selv, så du fyldes med glæde, indre ro og overskud, for ingen kan hælde fra et tomt bæger. Du er det største og vigtigste projekt du nogensinde kommer til at arbejde på, så gør dig umage og vær tålmodig.

Hvis du kan kende dig selv i ovenstående tekst, så er du landet det rette sted. 

Jeg har selv haft et liv præget af lavt selvværd, og dårlig selvtillid. Et liv jeg ikke var tilfreds med. Jeg havde så mange drømme og ønsker, men jeg så bare til, mens årene gik forbi og jeg ingen vegne kom. Jeg fik det kun værre og værre psykisk, men en dag besluttede jeg mig for at ændre mit liv. Valgte at dreje min skæbne i en anden retning, og dag for dag begyndte jeg at bevæge mig ned ad de stier, der ville føre mig til mine drømme. Du kan kan læse hele min historie under fanen "Om mig"

Hvorfor skal jeg vælge Natur- og hesteterapi?

Natur- og hesteassisteret terapi handler om personlig udvikling og tager udgangspunkt i at styrke selvværdet, selvtilliden og selvomsorgen hos den enkelte. Terapien er en unik blanding af samvær med hestene, samtaler med mig, gå- og rideture i skoven, forskellige mindfulnessøvelser, meditationer, og skriveterapi. Alt det bedste fra min egen rejse imod indre ro. Når du har kontrol over dit sind, så kan tusinde storme rase omkring dig, uden at du lader dig rive med.

Hestene kan styrke vores selvværd, og selvtillid som ingen andre kan, og så har de en helt unik evne, til at få os mennesker, til at se ind i vores eget indre.

Når du oplever at kunne kommunikere med så store dyr på et non-verbalt plan, og forstår at de lytter til din indre stemme, og kan mærke dine følelser, så sker der noget forunderligt indeni de fleste af os. Vi begynder nærmest automatisk at give vores kropssprog, vores verbale sprog, vores vejrtrækning og vores tanker, ekstra opmærksomhed, for det er det eneste hestene vurderer os ud fra, og det lærer vi hurtigt at mestre, når vi virkelig ønsker, at få en hest til at samarbejde med os. 

Det er nemlig dét heste kan: De giver os lyst til at arbejde med os selv af egen fri vilje. Hestene giver os en helt konkret grund til at arbejde med svære følelser, på en måde der ikke føles som et ydre pres. Udover det, så er de virkelig gode til at, få os til at føle os perfekte som vi er. Vores ydre er uden betydning for hestene. De er kun interesserede i vores indre, og derfor er det så vigtigt at arbejde med sig selv, når man omgås heste. Det handler om udstråling, og aldrig udseende. 

Hestene vækker samtidig vores empatiske system, og den empati vi udvikler for hestene, kan vi også lære at udvise for os selv. Vi kan spejle os i hestene, og overføre deres ro til os selv, og vi kan samtidig overføre vores egen ro til hestene, ved at fokusere på vores kropssprog, fø, tanker og vejrtrækning. Udover det skaber heste glæde, og samværet med dem frigiver lykkehormoner i hjernen. Når vi er glade, har vi mere overskud, og dermed en lettere og mere positiv tilgang til at finde nye løsninger, på de udfordringer vi står overfor.

Hestene lærer os samtidig at sætte grænser og træde i karakter på en fornuftig måde når de bliver overskredet, og de hjælper os med at flytte vores egne grænser, så vi opdager at vi indeholder mere power end vi var klar over. 

Naturen vækker dine sanser, og når du befinder dig herude, vil du hurtigt opleve at du begynder at slappe af, og trække vejret roligere og mere frit, og det er et godt udgangspunkt for at give følelserne, plads til at komme op til overfladen. Krop og psyke hænger sammen, så hvis der er ubalance i den ene del, så opstår der også ubalance i den anden del. Jo før vi lærer at tage ansvar for vores tanker, jo nemmere bliver det at kontrollere vores følelser, og vores adfærd. Ergo bliver det nemmere at bryde op med et gammelt mønster der ikke længere gavner dig. 

Ligesom alt andet kræver det øvelse at finde balancen mellem livets op- og nedture, og finde ud af hvordan du fremadrettet kan håndtere dine udfordringer på en bedre og mere konstruktiv måde, men øvelse gør mester og et forløb herude, vil hjælpe dig godt på vej. 

Naturen, hestene og jeg hjælper dig et skridt videre på vejen imod den selvindsigt vi behøver for at opnå et større selvværd - nøglen til et lykkeligt liv!

Hvad skal jeg selv gøre?

Inden du starter i et terapeutisk forløb hos mig, skal du gøre op med dig selv om du er klar til at lave en ændring i dit liv? Er du klar til at fordybe dig i dig selv? Hvis ja, så er jeg den rette kvinde til at hjælpe dig godt fra start. Jeg har selv gået vejen, og det er mit livs formål, at hjælpe, støtte og guide andre mennesker ud af deres indre smerte, og ind i et mere fredfyldt, nærværende og lykkeligt liv.

Du skal være indstillet på at det tager tid at ændre sit tankemønster, og være klar til at prioriterer tid til hver dag at skrive dine tanker og følelser ned, for kun sådan kan du følge din personlige udvikling på tætteste hold. Det kræver et bevidst stykke arbejde at nå dertil hvor du ønsker at være, men det behøver ikke at tage særlig lang tid at mærke en positiv forskel i dit liv, hvis du hver dag gør en indsats. Nogle dage er en lille indsats fin, men andre dage skal du knokle, men jeg tør godt at love dig, at du en dag vil takke dig selv for din store indsats.

Husk at det er en langsigtet investering i din fremtid. Vejen imod et lettere liv, er ikke altid nem. Det kræver selvdisciplin, det kræver mod og det kræver at man lærer at acceptere alle de følelser der dukker op undervejs i processen uden at forsøge at flygte fra dem. Det kan til tider føles enormt angstprovokerende, og enormt ensomt, men det er fordi at en stor del af rejsen er din alene. Du kan altid få støtte og opbakning hos mig, men du er nødt til at gå et langt stykke henad vejen på egen hånd. Du skal være villig til at give slip på det der tynger dig, for at få noget ud af at gå i terapi hos mig. Som bekendt er det kun mennesker der gerne selv vil hjælpes, som jeg er i stand til at hjælpe. 

Jeg introducerer alle til skriveterapi, og du får udleveret en dagbog når du starter i et forløb. Når du skriver dine tanker ned vil du opleve at du får en helt ny indsigt i dig selv  - kvaliteten af dine tanker bliver synlig når du har nedfældet dem på papir, og pludselig bliver de håndgribelige og nemmere at forstå. Du lærer dig selv at kende på et dybere plan og al forandring starter indeni dig selv. Husk det, al forandring starter med dig selv. 

At være i balance med sig selv betyder ikke at man aldrig mere vil støde ind i problemer der udfordrer, sårer og rokker ved ens tro på at livet er smukt. Det betyder at man er klar over at livet går op og ned, men at man ikke lader sig slå ud længere end det er nødvendigt, og derefter omdanner sine erfaringer til noget konstruktivt. Det er som regel under vores største kriser at vi lærer mest om os selv, det er bare ofte først bagefter at vi opdager det. 

At opnå denne form for psykisk robusthed, kræver at man er villig til at arbejde for det, og der vil derfor være få simple opgaver du skal arbejde med fra gang til gang. 

Læs min historie herunder

/om-mig/

Læs mere om min uddannelse, kurser og erfaring herunder

/om-mig/uddannelse-og-kurser/Copyright  © 2020 Naturoghesteterapi.dk
 Alle rettigheder forbeholdes. 
Alt indhold på dette websted, f.eks. tekst, grafik, logoer, knapikoner, billeder, lydklip, digital video, datasamlinger og software, 
tilhører enten Natur- og hesteterapi, dets leverandører af indhold eller dets licensgivere 
og er beskyttet af loven om ophavsret i Danmark og internationalt.
Natur- og hesteterapi,  Hedeengvej 12 2620 Risby, Albertslund 
Mail: info@naturoghesteterapi.dk - tlf: 61612620
CVR nr. 39406608

 .