Natur- og hesteassisteret terapi for piger fra 8 år - 17 år

Bestil tid på tlf. 61612620. Du kan også sende en sms, eller en mail til info@naturoghesteterapi.dk


Kære unge pige.

Jeg ved at du ofte har det rigtig svært indeni. Jeg ved at du ofte kæmper hårdt for at elske dig selv, og den du ser i spejlet. Jeg ved at du sommetider ligger søvnløs, fordi du skammer dig over ting du har sagt, i en samtale tidligere på dagen, eller for en uge siden. Jeg ved at du ofte bekymrer dig om hvad andre tænker om dig, og at du tvivler på om du er god nok, sjov nok, klog nok, og smuk nok. Jeg ved at du ofte prøver at gemme dig i timerne, så læreren ikke vælger dig ufrivilligt, når der skal læses højt eller løses regnestykker på tavlen. Jeg ved at du græder på værelset fordi du er fortvivlet, og usikker, og skammer dig over det, og føler dig svag når dine følelser, flyder over i tårer. Jeg ved at du sommetider tænker at livet føles tungt og trist, og ufattelig langt. Jeg ved at du nogle gange hader dig selv, måske endda skader dig selv. Jeg ved at du ofte bliver misforstået, selvom dine intentioner er rene, og at du kommer ud i konflikter, som du ikke ønsker at befinde dig i. Jeg ved at du bekymrer dig om fremtiden, og kommer til at holde fast i fortiden, og at det er svært at være tilstede lige nu og her, fordi der hele tiden sker så mange ting omkring dig som du ikke vil gå glip af, eller som du måske slet ikke er inviteret med til. 

Jeg ved alt det her, fordi jeg var ligesom dig engang. Ung, usikker og bange for ikke at passe ind. Og bange for at træde ud af den rolle, som jeg selv, og andre havde sat mig i. Rollen som den stille og generte pige. Hende der ikke havde noget interessant at byde på. Hende der ikke turde række hånden op i klassen, af frygt for at sige noget forkert og blive til grin. Hende der havde svært ved at finde veninder i skolen, og hurtigt følte sig ensom. Hende der hver morgen havde ondt i maven, fordi dagen der ventede var fuld af frygt. Mine egne teenage-år var utrolig svære, og det tog mig mange år at komme godt videre. Jeg ønsker ikke det samme for dig, og derfor har jeg gjort det min fornemmeste opgave at hjælpe, støtte og guide unge piger og kvinder, med at styrke deres selvværd.

Hvis du kan genkende dig selv i ovenstående tekst, så er et forløb hos Natur og hesteterapi lige noget for dig. Jeg brænder for at hjælpe unge piger, med at styrke deres selvværd og selvtillid, så du i stedet for at bruge energi på at bekymre dig om at være god nok, kan bruge din energi på at udvikle dig personligt, ved at fokusere på alt det du har, og kan, og ikke på alt det du ikke har, og ikke kan, endnu. Jeg vil i samarbejde med mine fire fantastiske heste, hjælpe dig med at finde dine indre styrker, og kvaliteter, og guide dig i, hvordan du kan fastholde positive tanker om dig selv, så du passer godt på dit mentale helbred, hele livet. Jeg vil støtte dig i at finde modet til at være den du i virkeligheden er, alle steder, og ikke den du tror, at andre ønsker du skal være. 

Et forløb hos mig og hestene i skoven, er en fantastisk start, når du vil opnå en større indre ro, udvikle og styrke din intuition (den lille stemme du har indeni, som godt ved hvad der er rigtigt og forkert), når du ønsker at finde en balance mellem livets op- og nedture,  og når din selvtillid, dit selvværd og din livsglæde trænger til et boost. Hvis jeg som voksen, kunne møde mig selv som teenager, så ville jeg fortælle mig selv, at jeg var præcis som jeg skulle være. At jeg ikke skulle være så bange for at være anderledes, fordi det netop er dét, der en dag ville føre mig imod mine drømme, og at jeg en skønne dag, ville være stolt af at være præcis den jeg er. 

Jeg tilrettelægger hvert eneste forløb grundigt, og med lige netop dine udfordringer for øje. Du er unik, og det tager jeg altid højde for.

Jeg glæder mig meget til at tage godt imod dig.

Lidt ekstra læsning til dine forældre, og dig selv hvis du ønsker det.

Der kan være utallige grunde til at unge piger kæmper en indre kamp, men for at nævne nogle stykker, så er mobning, familieproblemer, kærestesorger, veninde-konflikter, indlæringsvaskeligheder, motoriske vanskeligheder, psykiske og fysiske diagnoser, og traumatiserende oplevelser, alle ting der blandt andet kan lede til stress, angst, depression, indelukkethed, manglende livsglæde, og lavt selvværd og selvtillid. 

Alle mennesker har brug for at tro på sig selv, for at kunne overkomme daglige udfordringer, og være i stand til at bede om hjælp og støtte, til de ting, der er svære at klare selv. Herude i skoven har de unge piger, mulighed for at blive støttet og vejledt på en måde som kun heste kan formå at gøre det. Hesteassisteret terapi hos mig, handler nemlig om personlig udvikling, og om at finde troen på sig selv igen, og bevare den, uanset hvad livet har, og vil, byde os på i fremtiden.

Målet er, at pigerne via nærkontakt og øvelser med hestene, samtaler med mig, rideture i skoven, forskellige former for meditationer, og igennem smukke og lærerige naturoplevelser, blandt andet vil få styrket deres selvværd og selvtillid. Et forløb hos mig, kræver at den unge selv er motiveret for at skabe en positiv forandring, for samarbejdsvilje er udgangspunktet for et succesfuldt forløb. 

Jeg skaber trygge og tillidsfulde rammer, og selve terapien danner grundlag for, at opleve følelsen af personlig succes fra gang til gang. Det er min erfaring, at disse oplevelser sætter sit præg i andre sammenhænge, og at de unge piger derved oplever flere små succeser, både i skolelivet, og i dagligdagen.  

Hvad er specielt ved Natur- og hesteterapi, i forhold til andre former for terapi?

Et forløb hos Natur- og hesteterapi, kan ikke sammenlignes med nogle andre former for terapi. Det er en unik sammensætning, af alt det bedste jeg selv har brugt til at styrke mit eget selvværd og selvtillid, og jeg udvikler mig hele tiden. Jeg taler med den unge, på en måde der føles naturlig og venskabelig, og jeg benytter mig af hestenes, og naturens sansevækkende egenskaber til at få en tillidsvækkende dialog igang. Jeg har gode erfaringer med at få indelukkede og generte piger, til at åbne op og tale om det der er svært, så de er selv med til at finde en løsning, på de udfordringer der fylder for dem. Hestene kan styrke vores selvværd, og selvtillid som ingen andre kan, og så har de en helt unik evne, til at få os mennesker, til at se ind i vores eget indre.

Når du oplever at kunne kommunikere med så store dyr på et non-verbalt plan, og forstår at de lytter til din indre stemme, og kan mærke dine følelser, så sker der noget forunderligt indeni de fleste af os. Vi begynder nærmest pr automatik, at give vores kropssprog, vores verbale sprog, vores vejrtrækning og vores tanker, ekstra opmærksomhed, for det er det eneste hestene vurderer os ud fra, og det lærer vi hurtigt at mestre, når vi virkelig ønsker, at få en hest til at samarbejde med os. Omgangen med heste, og ridning i roligt tempo, beroliger vores nervesystem og vækker vores sanser, samtidig med at det bringer glæde, og lyst til at være den bedste version af os selv.

Det er nemlig dét heste kan: De giver os lyst til at arbejde med os selv af egen fri vilje. Hestene giver os en helt konkret grund til at arbejde med svære følelser, på en måde der ikke føles som et ydre pres. Udover det, så er de virkelig gode til at, få os til at føle os perfekte som vi er. Vores ydre er uden betydning for hestene. De er kun interesserede i vores indre, og derfor er det så vigtigt at arbejde med sig selv, når man omgås heste. 

Hestene vækker samtidig vores empatiske system, og den empati vi udvikler for hestene, kan vi også lære at udvise for os selv, så vi bliver vores egen bedste ven. Vi kan spejle os i hestene, og overføre deres ro til os selv, og vi kan samtidig overføre vores egen ro til hestene, ved at fokusere på vores kropssprog, vores følelser, tanker og vejrtrækning. 

Hestene lærer os at sætte grænser, og træde i karakter på en fornuftig måde når de bliver overskredet, og de hjælper os med at flytte vores egne grænser.

Det at passe hestene, giver samtidig mulighed for at mærke hvor dejligt det er at gøre noget godt for andre, og det er en rigtig god måde at arbejde med relationer på. . 

Så hvad kan jeg helt konkret hjælpe med?

Helt konkret, kan jeg hjælpe din datter med at finde eller genfinde troen på sig selv, og hjælpe med at skabe en balance imellem tanker, følelser og adfærd, så vi sammen skaber nye, positive og vedvarende resultater.

Jeg er meget sensitiv og intuitiv, og jeg går meget op i at yde den bedst mulige støtte til den enkelte. Alt hvad jeg laver, har til formål at styrke selvtilliden og selvværdet, opnå indre ro, samt at skabe et nyt, stærkere og mere positivt tankemønster. Alt starter nemlig i vores tanker. Både dem vi har om os selv, og andre. Jo tidligere vi lærer at tage ansvar for vores tanker, jo nemmere vil det være at opretholde et sundt mindset leve livet igennem, og når livet udfordrer os, vil vi være bedre rustet til at se lyset i mørket, og slippe det der ikke længere gavner os at holde fast i.

Jeg tilrettelægger hvert enkelt forløb grundigt, og arbejder mig via hestene og naturen ind til sagens kerne. Jeg taler med pigerne, på en måde der føles naturlig og venskabelig, og jeg benytter mig af hestenes, og naturens sansevækkende egenskaber til at få en tillidsvækkende dialog igang. Jeg har gode erfaringer med at få indelukkede, generte piger, til at åbne op og tale om det der er svært, og de er selv med til, at finde en løsning på de udfordringer der fylder for dem.

Jeg lytter altid til jeres ønsker og forsøger så vidt muligt altid at imødekomme evt særlige behov der måtte være.Copyright  © 2020 Naturoghesteterapi.dk
 Alle rettigheder forbeholdes. 
Alt indhold på dette websted, f.eks. tekst, grafik, logoer, knapikoner, billeder, lydklip, digital video, datasamlinger og software, 
tilhører enten Natur- og hesteterapi, dets leverandører af indhold eller dets licensgivere 
og er beskyttet af loven om ophavsret i Danmark og internationalt.
Natur- og hesteterapi,  Hedeengvej 12 2620 Risby, Albertslund 
Mail: info@naturoghesteterapi.dk - tlf: 61612620
CVR nr. 39406608

 .