Ofte stillede spørgsmål

Kræver det nogle tidligere erfaring med heste at starte i terapi? Nej slet ikke! Alle kan lære at omgås heste, og jeg er hele tiden sammen med dig og guider dig. Hvis du føler det er grænseoverskridende at skulle i nærkontakt med så store dyr, så vær helt rolig, det er helt normalt og går som regel hurtigt over.


Hvorfor hedder det natur- og hesteassisteret terapi og ikke rideterapi?  Fordi det ikke nødvendigvis handler om at ride. Det at omgås hestene, og være i naturen, vil skabe den jordforbindelse, og det nærvær vi søger - det bevidste nærvær. Naturen og hestene kan hjælpe dig med at ændre dit livssyn i den positive retning, og det behøves ikke at foregå fra ryggen af dem for at være effektivt. 

Kommer jeg ud og ride imens jeg går i terapi? Ja, hvis jeg vurderer at du er klar til det og at det er dér behovet ligger, men det vigtigste er omgangen med hestene fra jorden, og at være i naturen. Husk det.


Kan jeg risikere at komme til skade når jeg er sammen med hestene? Der er altid en risiko forbundet med at omgås heste, men du kan være helt rolig ved at bevæge dig rundt iblandt mine heste, så længe du følger mine anvisninger. De er vant til at omgås mennesker og bliver dagligt trænet, men de er flugtdyr og du skal derfor altid være opmærksom når du går rundt på folden og i stalden. 

Hvad hvis jeg får brug for at snakke med dig mellem mine sessioner, under mit forløb? Du er altid velkommen til at ringe, sende en mail eller en SMS, og så kontakter jeg dig hurtigst muligt. .

Hvad hvis jeg har allergi? Det er op til dig selv at vurdere om du vil give det en chance. Ved kraftig allergi der ikke kan klares med antihistamin, fraråder jeg denne form for terapi da hestene er en essentiel del af terapien. 

Hvad hvis jeg skal på toilettet? Jeg har endnu ikke fået installeret et toilet, så du må forberede dig på at tisse i naturen hvis du skal, men ta' det som en del af oplevelsen. Jeg har papir så du kan tørre dig og vand så du kan vaske hænder bagefter. 

Hvor langt er der fra bussen? 500 meter fra bus 144 og 700 meter fra bus 143.

Må jeg selv medbringe godbidder til hestene? Du må gerne tage æbler og gulerødder med til hestene.

Må jeg have en med til min session hvis jeg føler det er vigtigt for mig? Ja, du må altid medbringe en bisidder, men vedkommende skal så vidt muligt holde sig i baggrunden når vi arbejder med hestene. Terapi med heste og mennesker samtidig kræver min fulde opmærksomhed og jeg ønsker ikke at vi bliver forstyrret unødigt mens vi er igang med hestene da det vil forstyrre det nærvær som er kernen i hesteassisteret terapi.

Hvor lang tid skal jeg gå i terapi for at få det bedre? Et forløbs varighed hos mig kan være svært at aftale på forhånd, da heste- og naturassisteret terapi ligesom alt andet afhænger af det enkelte menneskes behov, men terapi med heste plejer at have en forholdsvis hurtig og god effekt på de problemer der fylder. Jeg anbefaler at købe et forløb på 6 sessioner for at få det fulde udbytte af denne terapiform.

Hvor ofte skal jeg komme? Det afhænger af dit behov, og det er altid helt op til dig selv at bestemme.  Jeg anbefaler at du bruger dine 6 sessioner indenfor 3, max 4 måneder, altså ca hver 14 - 21. dag. Ved større behov, kan du komme en fast dag om ugen. Dine sessioner skal være brugt indenfor 8 måneder fra din første session, og pengene gives ikke retur hvis ikke du bruger alle dine sessioner inden udløbsdatoen. Jeg sender dig en påmindelse to måneder inden.

Kan jeg få tilskud til betalingen igennem min kommune? Som udgangspunkt nej, da ikke har mulighed for at få et ydernummer. Dog vil jeg undersøge om det kan blive en mulighed at få støtte til denne form for terapi.

Kan jeg afbetale mit forløb i rater? Kontakt mig telefonisk ved forespørgsel. Tlf 61612620. Tilbud kan ikke afbetales, men skal betales efter første session.

Er det ligesom at gå til psykolog? Jeg er ikke uddannet psykolog og jeg vil altid anbefale at du konsulterer en autoriseret psykolog eller psykiater hvis dine problemer er særligt udtalte. Du kan evt supplere dine psykolog/psykiater-samtaler med natur- og hesteassisteret terapi. Jeg er certificeret stress- og trivselsvejleder fra Wattar-gruppen som er et  anerkendt kognitivt psykologisk center og jeg bruger også samtaleterapi i mine sessioner ligesom hos en psykolog. 

Er det ligesom handicapridning? Nej. Jeg har ikke heste, udstyr eller uddannelse til at varetage denne form for ridning. Ved svære fysiske handicap vil jeg ikke anbefale denne form for terapi, men istedet for et egnet ridecenter eller andre der tilbyder denne ydelse.

Hvis jeg er vant til at ride i forvejen, kan jeg så komme ud og ride første gang jeg har en session? Nej, der er ingen der kommer ud og ride på hestene første gang de møder dem, med mindre det er efter særaftale. Det er natur- og hesteassisteret terapi, og som udgangspunkt ikke rideterapi. Har du købt et forløb, og ønsker at ride, kan ridning i naturen sagtens være en del af din session. Vi aftaler altid på forhånd om du skal ride så du er forberedt.

Jeg føler mere jeg har brug for råd og vejledning end egentlig terapi. Kan du hjælpe mig med det? Ja, jeg kan guide dig et skridt videre i den rigtige retning uanset hvilken udfordring du står overfor. Terapi betyder "at vise vejen", og jeg vil i samspil med hestene, naturen og min personlige og faglige vide, hjælpe dig med at se tingene i et nyt perspektiv.

Copyright  © 2020 Naturoghesteterapi.dk
 Alle rettigheder forbeholdes. 
Alt indhold på dette websted, f.eks. tekst, grafik, logoer, knapikoner, billeder, lydklip, digital video, datasamlinger og software, 
tilhører enten Natur- og hesteterapi, dets leverandører af indhold eller dets licensgivere 
og er beskyttet af loven om ophavsret i Danmark og internationalt.
Natur- og hesteterapi,  Hedeengvej 12 2620 Risby, Albertslund 
Mail: info@naturoghesteterapi.dk - tlf: 61612620
CVR nr. 39406608

 .